Aeroport del Prat, Barcelona

Aeroport El Prat, Barcelona


Het internationale en tevens nationale vliegveld van Barcelora ligt in de voorstad El Prat de Llobregat op ongeveer 12 kilometer van het stadscentrum.. De luchthaven heeft drie terminals: A en B voor de internationale en nationale vluchten, terminal C is gereserveerd voor de shuttleservice van en naar Madrid.
Binnenkort worden er nog een zuidelijke terminal en een nieuwe landingsbaan geopend.
Goedkope vliegtickets naar Barcelona eenvoudig vinden via Ticketvinder
Met de bus
Per comfortabele Aerobus worden de drie terminals verbonden met het befaamde Plaça de Cataluna en onderweg wordt er gestopt bij het Plaça d'Espana, de Gran Via de les Cortes Catalanes en de Plaça de la Universitat. Een enkele reis met de Aerobus kost 3,75 euro en kaartjes kunnen bij de chauffeur gekocht worden. De reistijd is ongeveer 30 minuten en elke 7 tot 15 minuten vertrekt er een bus.

Met de taxi
Per taxi naar het centrum van Barcelona kost inclusief de luchthavenheffing ongeveer 15 à 20 euro. In ongeveer 20 tot 30 minuten ben je dan bij je hotel, wat uitgezonderd in de spitsuren de snelste optie is. De taxi's zijn zwart en geel en staan voor elke terminal te wachten. Vooraf onderhandelen is niet nodig; de taxichauffeurs moeten altijd de meter gebruiken.

Met de trein
Ook is het mogelijk om per trein naar het centrum te reizen. De Renfe Cercanias rijdt in circa 20 minuten van het luchthavenstation naar Station Sants, Plaça de Cataluna en de Arc de Triomf. In de spitsuren is dit een betere optie dan de taxi of bus. Een kaartje kost 2,50 euro en dient voor vertrek gekocht te zijn.

Notabene: Betaling en verdere afhandeling van de vliegtickets loopt via de betreffende partner. Hierbij gelden uitsluitend de algemene voorwaarden van de geselecteerde partners. Ticketvinder is op geen enkele manier aansprakelijk voor geboekte vliegtickets via onze partners.